home

 

Magie, frumusete, istorie in paradis

 

INSULELE AZORE

 

Lisabona - Insula Sao Miguel: Ponta Delgada - Lagoa do Fogo - Vila Franca - Furnas - Insula Faial: Horta - Insula Pico - Insula Sao Jorge - Insula Terceira: Angra do Heroismo - Biscoitos

 

Va invitam intr-o inedita incursiune insulara, in care veti descoperi natura in forma sa unica si originala a arhipelagului Insulelor Azore, cu cele 9 insule de o frumusete remarcabila care plutesc in Oceanul Atlantic, insufland misterul unor povesti romantice si legende locale de neinteles. Veti avea prilejul de a admira peisajul exuberant, imbracat in nuante de verde, care fuzioneaza cu albastrul ceresc al marii, de a va bucura de ospitalitatea traditionala a localnicilor Insulelor Azore, de a savura aromele speciale ale bucatariei locale si de a experimenta deliciile pe care numai aceste insule le pot oferi!

 

Perioada: 08.06 - 20.06.2024

 

Ziua 1 / 08.06.2024: Bucuresti - Paris - Lisabona

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:25 / 08:35), de unde se va pleca spre Lisabona cu zborul AF 1624 (13:10 / 14:50). Dupa sosirea in Lisabona, vom fi transferati pentru cazare la Hotel Marriott Lisbon 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 09.06.2024: Lisabona - Ponta Delgada / Insula Sao Miguel

Mic dejun. intalnire cu ghidul local pentru un tur panoramic al Lisabonei, care va include cartierul istoric Belem, puternic legat de descoperirile maritime portugheze, cu frumoasele monumente istorice din sec. XV - XVI. Vom face o oprire pentru fotografii la celebrul Torre de Belem, o bijuterie a artei manueline, monument intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO si la Monumentul Descoperirilor Maritime, candva punctul de plecare al catorva expeditii maritime, monument modern construit in cinstea comemorarii a 500 de ani de la moartea Printului Henric Navigatorul. Ne vom indrepta apoi catre unul dintre cele mai vechi cartiere ale orasului, Alfama, vestit pentru pitorestile stradute inguste, cu magazine ale diversilor mestesugari, dupa care vom face o incursiune in centrul orasului, in Baixa, pentru a admira Bulevardul Avenida da Liberdade, Piata Marques de Pombal, Piata Restauradores si Piata Rossio. Transfer la aeroportul din Lisabona pentru plecare spre Ponta Delgada, capitala Insulei Sao Miguel, cu compania Tap Portugal, zbor TP 1863 (17:05 / 18:30). Transfer pentru cazare la Hotel Vila Gale Collection 4* (sau similar 4*).

 

 

 

 

 

Ziua 3 / 10.06.2024: Ponta Delgada - Lagoa do Fogo - Ponta Delgada

Mic dejun. intalnire cu ghidul local pentru un tur pietonal al orasului Ponta Delgada, cel mai populat oras din Insulele Azore. in timpul turului vom avea prilejul de a admira cladirea Primariei, una dintre cele mai frumoase cladiri in stil baroc din Ponta Delgada, initial casa unei familii bogate de comercianti din sec. al XVII-lea, Biserica Sao Sebastian, biserica principala a orasului, ridicata in sec. al XV-lea, Fortareata Sao Bras, care dateaza din perioada Renasterii si Praca Goncalo Velho Cabrail, centrul orasului Ponta Delgada, unde se gasesc cele trei arcade ale zidului vechi al orasului. Dupa-amiaza, vom porni intr-o excursie la Lagoa do Fogo, un lac imens albastru, de aprox. 2 km lungime si 1 km latime, situat in centrul insulei, supranumit "Lacul focului", inconjurat de munti inalti si vegetatie endemica luxurianta. Ne vom deplasa de-a lungul coastei de nord spre Ribeira Grande, situat la 18 km nord-est de Ponta Delgada, unde vom face o scurta oprire pentru a vedea Biserica Espirito Santo. Aceasta dateaza din sec. al XVII-lea, fiind una dintre cele mai atractive structuri in stil baroc din intreg arhipelagul. Vom vizita apoi o "fabrica" in care se produce celebrul lichior din fructul pasiunii, considerat unul dintre simbolurile Insulelor Azore. Excursia va continua pe drumul de munte, spre Lagoa do Fogo, pe parcurs oprindu-ne pentru a admira panorama coastei nordice si sudice a insulei. Traseul ne va conduce apoi spre satul Lagoa, unde vom vizita o fabrica de ceramica. intoarcere in Ponta Delgada pentru cazare Hotel Vila Gale Collection 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 11.06.2024: Ponta Delgada - Vila Franca - Furnas - Ponta Delgada

Mic dejun. Excursie optionala de o zi la Furnas cu dejun inclus. Veti pleca spre Furnas, o zona bogata in izvoare minerale, cu ape fierbinti si reci, pozitionata in imediata apropiere a trei vulcani activi. in trecut localnicii evitau sa paseasca prin zona aceasta, deoarece din cauza aburilor care ieseau din pamant si a anumitor locuri in care suprafata pamantului era foarte fierbinte, credeau ca aici se afla anumite energii negative sau ca ar fi un portal spre infern. intre timp, Furnas s-a populat, devenind probabil cel mai important obiectiv turistic din Insulele Azore, dupa "vanatoarea" de balene. Pe traseu veti face o scurta oprire in Vila Franca, prima capitala a insulei, dar care a fost mutata dupa ce un cutremur a distrus orasul in anul 1522. Turul va continua cu vizitarea fabricii de ceai a celei mai vechi companii de ceai din Europa, Gorreana, recunoscuta pe plan international pentru ceaiurile sale. Dejun "Cozido", preparat in vase ingropate in pamantul fierbinte al insulei (bauturi incluse). in continuarea zilei veti vizita Parcul Terra Nostra, amenajat inca din sec. al XVIII-lea, unde veti avea sansa de a observa numeroase specii botanice din intreaga lume, copaci seculari, precum si piscina naturala cu apa termala. intoarcere in Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Azoris Royal Garden 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 12.06.2024: Ponta Delgada - Horta / Insula Faial

Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Horta, capitala Insulei Faial, cu compania Sata Air Acores, zbor SP 570 (08:40 / 09:35). Avand forma unui pentagon neregulat, Insula Faial cunoscuta ca Insula Albastra datorita nenumaratelor sale garduri vii de hortensii albastre intalnite peste tot, acopera o suprafata de aprox. 21 km lungime si 14 km latime, fiind a cincea insula ca marime a arhipelagului. intalnire cu ghidul local, care ne va insoti intr-un tur de o jumatate de zi al insulei Faial. Vom explora si admira Caldeira do Faial, una dintre cele mai importante atractii naturale ale insulei. "Caldeira" este craterul unui vulcan stins, cu un diametru de aprox. 1,5 km care ofera un peisaj unic, cu pante acoperite de verdeata, unde ienuperii, cedrii si ferigile predomina, intreaga zona a craterului fiind declarata rezervatie naturala. Cazare in Horta la Hotel Do Canal 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 13.06.2024: Insula Faial - Insula Pico - Insula Faial

Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale sau excursie optionala de o zi pe Insula Pico cu dejun inclus. Plecare cu ferry-boat-ul catre a doua insula ca marime din arhipelag, Insula Pico, supranumita "insula munte" datorita celui mai inalt varf muntos din toata Portugalia, Pico Alto de 2352 m. Veti incepe explorarea insulei cu Arcos do Cachorro, apoi va veti opri in satul Sao Roque, in trecut un centru important al vanatorii de balene. Turul va continua spre coasta sudica a insulei, unde va veti opri in Lajes unde exista un muzeu dedicat vanatorii de balene (biletul de intrare nu este inclus in pretul excursiei). Dejun cu bauturi incluse la un restaurant local. intoarcere cu ferry-boat-ul pe Insula Faial pentru cazare la Hotel Do Canal 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 14.06.2024: Insula Faial - Insula Sao Jorge - Insula Faial

Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale sau excursie optionala de o zi pe Insula Sao Jorge cu dejun inclus. Plecare cu ferry-boat-ul catre a patra insula ca marime din arhipelag, Insula Sao Jorge, supranumita "insula dragonului" datorita celebrelor fajas, dealuri plate formate din lava care a curs in ocean. Cele 46 de fajas, dintre care aproape doua treimi sunt situate pe coasta de nord si restul pe coasta de sud, au fost transformate cu trecerea timpului in livezi si campuri fertile unde sunt cultivate legume si vita de vie. Dupa cutremurul devastator din anul 1980, majoritatea fajelor au fost abandonate si doar cele mai sigure si cele mai accesibile sunt inca locuite. in prezent, cele mai interesante sunt: Faja da Caldeira do Santo Cristo, o rezervatie naturala protejata, cu o pestera subterana si un lac, renumita pentru scoicile delicioase care se gasesc in zona, Fajã das Almas, unde puteti inota, si Fajã dos Cubres, cu lacul sau cristalin. Veti ajunge in Velas, capitala insulei, oras situat pe coasta de sud-vest, considerata prima asezare pe insula. Veti fi incantati de oraselul cu stradutele sale mici si inguste si veti avea posibilitatea de a admira Biserica Sao Jorge care dateaza din a doua jumatate a sec. al XV-lea, Muzeul de Arta Sacra, cu o colectie impresionanta de artefacte si picturi religioase din secolele XVI-XIX si Portao do Mar din sec. al XVIII-lea, vestigiu al zidului de aparare al orasului. Dejun cu bauturi incluse la un restaurant local. in continuarea zilei veti vizita o fabrica de producere a branzei. intoarcere cu ferry-boat-ul pe Insula Faial pentru cazare la Hotel Do Canal 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 15.06.2024: Insula Faial

Mic dejun. in aceasta zi vom porni intr-o noua incursiune pentru a descoperi ce ne rezerva acest paradis de pe Insulele Azore. Prima oprire a zilei va fi in punctul de belvedere Nossa Senhora da Conceição, de unde vom putea admira unele dintre reperele acestei insule, cum ar fi Praia do Almoxarife, Horta, Marina, Monte Queimado si Monte da Guia. Urmatoarea noastra oprire va fi la punctul de belvedere Ribeira das Cabras, de unde vom admira Fajã da Praia do Norte si Peninsula Capelo. Vom incheia acest tur cu admirarea celor mai frumoase privelisti ale coastei de la punctul de belvedere al Monte da Guia, dupa care ne vom intoarce pentru cazare la Hotel Do Canal 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 16.06.2024: Insula Faial - Angra do Heroismo / Insula Terceira

Mic dejun. Timp liber pentru plimbari individuale pana la ora transferului la aeroport pentru plecarea spre Insula Terceira cu compania Sata Air Acores, zbor SP 635 (17:10 / 17:50). Dupa sosirea in Angra do Heroismo, capitala insulei Terceira, transfer pentru cazare la Hotel Terceira Mar 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 17.06.2024: Angra do Heroismo - Biscoitos - Angra do Heroismo

Mic dejun. Dimineata ne vom intalni cu ghidul local, care ne va insoti intr-un tur al insulei Terceira. Vom pleca spre punctul de belvedere Pico das Cruzinhas, care ofera privelisti superbe asupra insulei, dupa care ne vom indrepta spre interiorul insulei, unde vom admira Pestera Algar do Carvao. Itinerariul zilei ne va purta in continuare catre Biscoitos, unde vom admira piscinele naturale din lava, formate in timpul eruptiilor vulcanice. intoarcere in Angra do Heroismo pentru cazare la Hotel Terceira Mar 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 18.06.2024: Angra do Heroismo - Lisabona

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Lisabona cu compania Tap Portugal, zbor TP 1824 (13:40 / 17:00). Dupa sosirea in Lisabona, capitala Portugaliei, vom fi transferati pentru cazare la Hotel Vip Executive Picoas 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 19.06.2024: Lisabona - Amsterdam - Bucuresti

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale si ultimele cumparaturi. Transfer la aeroportul din Lisabona pentru plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1584 (15:35 / 19:35), de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul KL 1377 (20:55 / 00:50).

Ziua 13 / 20.06.2024: Bucuresti

Sosire la Bucuresti la ora 00:50.

 

TARIF: 2570 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 480 EURO

(tarif cu taxe incluse valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt. 15-24 turisti, tariful se va majora cu 120 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Paris - Lisabona si Lisabona - Amsterdam - Bucuresti cu companiile Air France/KLM

- transport cu avionul pe rutele interne: Lisabona - Insula Sao Miguel si Insula Terceira - Lisabona cu compania Tap Portugal

- transport cu avionul pe rutele interne: Insula Sao Miguel - Insula Faial si Insula Faial - Insula Terceira cu compania Sata Air Acores

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale si interne (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 3 nopti cazare cu mic dejun in Ponta Delgada in hotel de 4*

- 4 nopti cazare cu mic dejun in Horta in hotel de 4*

- 2 nopti cazare cu mic dejun in Angra do Heroismo in hotel de 4*

- 2 nopti cazare cu mic dejun in Lisabona in hotel de 4*

- tururile si transferurile mentionate in program

- tur panoramic si pietonal Lisabona cu ghbid local

- tur pietonal in Ponta Delgada din Insula Sao Miguel, cu ghid local

- excursie la Lagoa do Fogo cu ghid local

- tur de ½ zi in Insula Faial cu ghid local

- tur de 1 zi in Insula Terceira cu ghid local si vizita la Pestera Algar do Carvao

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de oras (unde se percep) se achita individual la receptia hotelurilor

- intrarile la obiectivele turistice mentionate in program

- bacsisuri: 50 euro/pers. pentru soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- excursiile optionale, care se rezerva si se achita din tara, tarifele acestora fiind valabile pentru un grup de 21 persoane; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerii locali:

  • excursie de 1 zi la Furnas - Insula Sao Miguel cu dejun "Cozido" si bauturi incluse: aprox. 85 euro/pers.
  • excursie de 1 zi in Insula Pico cu dejun si bauturi incluse: aprox. 110 euro/pers.
  • excursie de 1 zi in Insula Sao Jorge cu dejun si bauturi incluse: aprox. 110 euro/pers.

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- PASAPORTUL sau cartea de identitate in curs de valabilitate

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>